A hónap sztárja Abel Odor Green Cedar 2. rész

2019 november 09

A hónap sztárja Abel Odor Green Cedar 2. rész

Az illoanyag összetétel második része.

Texaszi cédrus

Texaszi cédrusfa (Juniperus Mexicana): Ez az összetevő fás, balzsamos, nehéz, igazán férfias illatélményt nyújt. Erősíti az akaratot azáltal, hogy segít a belső erők felszabadításában. Tettrekészséget és lendületet ad. Mindeközben nyugtatja az idegrendszert, csökkenti a stresszt, oldja a szorongást és a félelmeket.

atlaszcédrus

Atlasz-cédrus (Cedrus Atlantica): Fás, meleg illattal érinti meg az embert. Aromája leginkább a szantálfára hasonlít. Legfontosabb tulajdonsága, hogy lecsillapítja és nyugtatja az elmét, mérsékli az idegesség érzését. Az Atlasz-cédrus illóolaj legkiemelkedőbb gyógyhatását a szeszkviterpének adják, amelyeket a világ összes illóolaja közül a legmagasabb koncentrációba tartalmazza (98 %). Ezen komponensek közvetlenül a limbikus rendszerre hatnak, hatékonyan kezelhető vele az ADHD, valamint enyhíti gyász és lelki traumák kapcsán létrejött lelki fájdalmakat, erőt ad, mikor gyengének érezzük magunkat, segít visszaépíteni az önbecsülést.

Angyalgyökér

Angyalgyökér (Angelica archangelica): Földes, gyökér illattal rendelkezik. Nehéz helyzetekben segít a bizonytalanság érzését csökkenteni. Oldja a szorongást, nyugtatólag hat az idegrendszerre. Azonban stimuláló hatású is növeli a produktivitást. Támogatja a vitalitást és erősít. Jó közérzetet biztosít és visszaadja a lelki egyensúlyt.

Kamilla

Kamilla (Anthemis Nobilis): Virágos, meleg fejillattal jellemezhető, amely édes, gyümölcsös, gyógynövényes aljeggyel párosul. Csökkenti az ingerlékenységet és aggodalmat, növeli a belső harmóniát, békét hoz és megnyugtat. Segíti a könnyű alvást. A Pennsylvaniai Egyetemen széleskörű feltáró tanulmányt készítettek ennek a kamilla illóolajával, amely során bizonyítást nyert, hogy klinikailag jelentős az antidepresszáns, és szorongáscsillapító hatása.

Kömény

Kömény(Cuminum cyminum): Illatérzet: Erős, fűszeres, édes. A római kömény őshazája Afrikában és Ázsiában van, de ma már világszerte – elsősorban Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban – termesztik. A kömény illóolajában van egy kuminaldehid nevezetű kis molekula, amely meggátolja az alfa-szinuklein nevű fehérje csomósodását az idegszöveti sejtekben. Ezek a csomósodások olyan súlyos neurodegeneratív betegségek közös jellemzői, mint a Parkinson-kór vagy a multiszisztémás atrófia, más néven MSA.A gyógynövény illóolaja étvágyfokozó, emésztést serkentő hatású. Enyhíti a görcsös köhögést, pszichés szinten pedig oldja a szorongást, azonban az érzékeny bőrt irritálhatja.