Szállítási feltételek

Átvételi módok, átvételi díjak

Futárszolgálat

A Madhava Naturalis Kft. webáruházából, házhozszállítás esetén a megvásárolt termékeket futárszolgálattal juttatjuk el a vásárlóink részére, vásárláskor megadott szállítási címre vagy a kiválasztott csomagpontra. A megrendelt termékek kiszállítását a Madhava Naturalis Kft. megbízásából futárszolgálat végzi, oly módon, hogy a megrendelést követően a megadott szállítási címen két alkalommal megpróbálja a kézbesítést teljesíteni.

A termékek személyes átvételére van-e lehetőség?

Sajnos jelenleg nem áll rendelkezésre a személyes átvételi lehetőség.

Mikor kerülnek kiszállításra a termékek, a megrendelést követően?

A szállítás pontos időpontjáról és a további  részletekről, a csomag összekészítését követően a futárszolgálat e-mailben vagy telefonon tájékoztatja a vásárlót.

Mennyibe kerül a termékek kiszállítása, az utánvét?

40.000 Ft bruttó összértékű vásárlás felett a megrendelt termékeket díjmentesen, futárszolgálattal kiszállítjuk. 39.999 Ft bruttó  összegű vásárlás alatt a szállítási díj egységesen 2.980 Ft. Ez a költség az utánvétel költségét is tartalmazza.

Hogyan történik  a termék átvétele előreutalás/bankkártyás fizetés esetén házhozszállításnál?

A megrendelt termékeket a futárszolgálat szállítja ki. Mivel a termék ellenértékének és a szállítás esetleges költségeinek megfizetése előreutalással már megtörtént, így  átvételkor semmilyen egyéb költséget nem szükséges a futárnak megfizetni.

Hogyan vegyünk át csomagot a szállítást végző futárcégtől?

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8 és 19 óra között. Amennyiben ebben az időszakban nincs lehetőség otthon tartózkodni, úgy szállítási címként célszerű a munkahelyi címet, kontakt telefonszámot megadni (erre a megrendelés folyamatánál, a megjegyzés mezőben nyílik lehetőség). A futárszolgálat minimum kétszeri kézbesítést kísérel meg a megadott szállítási címen.

Hol találhatók a futárcéggel kapcsolatos információk?

A szállítást végző futárcég és a csomagpontok honlapján található. A futárcég központi telefonszáma, kapcsolati űrlapja a fenti honlap "Elérhetőségek" menüpontja alatt érhető el.

Teljesítési határidő

A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 30 nap. Ez a szállítási határidő tájékoztató jellegű, az ettől eltérő teljesítéseket minden esetben e-mail útján jelezzük. 

Jogfenntartás, tulajdonjogi kikötés

Amennyiben Ön korábban már úgy rendelt terméket, hogy azt a kiszállítás során nem vette át (ide nem értve azt az esetet, amikor elállási jogával élt), vagy a Termék nem kereste jelzéssel érkezett vissza az eladóhoz, az Eladó a megrendelés teljesítését a vételár és a szállítási költségek előre történő megfizetéséhez köti.

Eladó visszatarthatja a Termék átadását, ameddig nem győződik meg arról, hogy a Termék árának kifizetése sikeresen megtörtént az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett termék esetén Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt Eladó nem kapja meg teljes mértékben a vételár és a szállítási költség összegét). Amennyiben a Termék ára nem került teljes mértékben kifizetésre, az Eladó a vételár kiegészítésére kötelezheti a Vásárlót.

Külföldre történő értékesítés

Eladó nem különbözteti meg a Honlap használatával Magyarország területén és az azon kívül az Európai Unió területén belüli vásárókat. A jelen ÁSZF eltérő rendelkezése hiányában az Eladó Magyarország területén biztosítja a megrendelt termékek kiszállítását/átvételét.

A Magyarországon kívüli vásárlásra is jelen ÁSZF rendelkezései az irányadóak azzal, hogy a vonatkozó rendelet előírásai alapján jelen pont értelmezésében vevőnek az a fogyasztó minősül, aki valamely tagállam állampolgára, vagy valamely tagállamban lakóhellyel rendelkezik, vagy az a vállalkozás, amely valamely tagállamban letelepedési hellyel rendelkezik, és az Európai Unión belül kizárólag végfelhasználás céljából vásárol árut vagy vesz igénybe szolgáltatást, vagy ilyen szándékkal jár el. Fogyasztónak az a természetes személy minősül, aki olyan célból jár el, amely kívül esik kereskedelmi, ipari, kézműipari vagy szakmai tevékenysége körén.

A kommunikáció és a vásárlás nyelve elsősorban a magyar nyelv, Eladó nem köteles a vásárló tagállami szerinti nyelven kommunikálni Vásárlóval.

Eladó nem köteles megfelelni a Vásárló tagállama szerinti nemzeti jogban az érintett Termékkel kapcsolatban meghatározott szerződésen kívüli követelményeknek, például címkézési vagy ágazatspecifikus követelményeknek, vagy hogy tájékoztassa a Vásárlót  ezekről a követelményekről.

Eladó eltérő rendelkezés hiányában Magyarországi ÁFÁ-t alkalmazza minden Termék esetében.

Vásárló a jelen ÁSZF szerint élhet jogérvényesítési lehetőségeivel.

Elektronikus fizetési megoldás alkalmazása esetén a fizetés az Eladó által meghatározott pénznemben valósul meg,

Eladó visszatarthatja a Termék átadását ameddig nem győződik meg arról, hogy a Termék árának és a szállítási díjnak kifizetése sikeresen és maradéktalanul megtörtént az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett termék esetén Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat (szállítási díjat) és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt Eladó nem kapja meg teljes mértékben a vételár összegét). Amennyiben a Termék ára nem került teljes mértékben kifizetésre, az Eladó a vételár kiegészítésére kötelezheti a Vásárlót.

Eladó a Termék átadása érdekében a magyar vásárlókat megillető átadási lehetőségeket biztosítja a nem magyarországi vásárlóknak is.

Amennyiben Vásárló az ÁSZF szerint kérheti a Termék szállítását Magyarország területére, vagy bármely más Európai Uniós tagállam területére, ezt kérheti a nem magyarországi vásárló is bármely az ÁSZF-ben megjelölt szállítási módon.

Egyebekben a Vásárló kérheti, hogy a Termék szállítását saját költségén oldhassa meg külföldre. Magyar vásárlót ez a jog nem illet meg.

Eladó a szállítási díj megfizetését követően teljesíti a megrendelést, amennyiben Vásárló a szállítási díjat nem fizeti meg Eladó számára, vagy a saját szállítást nem oldja meg az előre egyezetetett időpontig, Eladó a szerződést felmondja és az előre megfizetett vételárat visszafizeti Vásárló számára.