Abel Odor

 

Isten hozott a Világunkban

A világ legjobb természetes parfümjét létrehozva, kompromisszum nélkül az etika vagy esztétika terén, pozitív változást inspirálunk.

az Abelről

A művészet, etika és természettudomány végső keresztmetszete…

Az Abel-t az új-zélandi Frances Shoemack alapította Amszterdamban egy egyszerű céllal – hogy létrehozza a világ legjobb természetes parfümjét.

 

Hajdani borkészítőként, jó érzékkel az illatokra és a holisztikus filozófiára, nem meglepő, hogy Frences egy modern, természetes parfüm után kutatott 2011-ben. Mivel nem talált egyet sem, eldöntötte, hogy a dolgot a saját kezébe veszi. Kővé dermedve egy videótól, amit a mester parfümkészítő és szintén Új-Zélandról származó Isaac Sinclair készített, melyben ódákat zengett a parfüm és a bor közötti hasonlóságokról...Frances tudta, hogy megtalálta az “Orrát”, és az  Abel megszületett.

Hat évnyi bővülő csapattal és rajongói táborral, elhozzák a világ városainak egy 100%-ban természetes unisex parfüm válogatását, ami modern, hosszantartó, és tisztán gyönyörű (kompromisszumok nélkül).

 

 

természetes parfüm

Miben vagyunk mások?

bűnös addig, amíg nem bizonyult ártatlannak
A Természetes parfümnek az a hagyománya, hogy nem az ipari elvárásoknak hozzák létre. Az Abelnél a mi raison d’être-ké tettük, hogy bizonyítsuk, hogy a természetes parfüm is lehet sikkes, modern és hosszan tartó - csak hajlandónak kell lenned arra, hogy időt, pénzt és szakmai tudást invesztálj bele.

 

Mester Parfümkészítő

A mi mester parfümkészítőnk, Isaac Sinclair azt vallja, hogy a parfüm létrehozása művészet. Akárhogyis, mi együtt egy nagyon precíz megközelítést alkalmazunk ahhoz, hogy létrehozzuk az illatainkat. Az illatainknak több évbe telik, hogy kifejlődjenek, és több száz vagy talán ezer próbába, hogy tökéletesedjenek.

 

hagyomány és tudomány vezette

Néhány összetevőnket még mindig ugyanazokon a farmokon dolgozzák fel, ugyanazok a kezek, amelyek generációk óta művelik azt a területet. Néhány pedig csak egy évig elérhető a kereskedelemben, és a legfrissebb fejlesztéseket reprezentálják a természettudomány területén. Mindkettőre szükségünk van, hogy a legjobb parfümöt készítsük el.

“A természetes izolátumok” természetesen vannak kivonva, egyetlen aroma molekulából. Noha ezek csak kis százalékát teszik ki az általunk használt összetevőknek, ezek a természetes izolátumok nagyobb rugalmasságot adnak nekünk annál, mintha csak esszenciális olajokat használnánk és tennénk emelkedetté az illatokat. Például az “ambroxan” molekula, amelynek olyan az illata, mint az ámbrának - ami a bálnák egy váladéka (többé nem használják a parfümkészítéshez ), amely képes megjeleníteni az animális illatot és fixatív minőséget. Amikor a modern perfümkészítésben szintetikus ambroxán molekulát használunk, akkor mi az ambroxán molekulát muskotályzsálya esszenciális olajból izoláljuk.