A hónap sztárja Abel Odor Green Cedar 1. rész

2019 november 06

A hónap sztárja Abel Odor Green Cedar 1. rész

Új blogsorozatunkban szeretnénk bemutatni azon értékes összetevőket, amelyek egyedivé teszik termékeinket.

Ebben a hónapban a szerencsés választottunk az ABEL Green Cedar EDP parfümje.

 

Abel Odor Green Cedar

“A marokkói hegy találkozik a texasi erdővel ebben az addiktív, őszinte cédrusfában.”

Egyedi kombináció: a kétszer desztillált texasi cédrus és a vadon szedett Atlaszcédrus különleges "találkozása". Ezzel létrehozva egy mámorító, jellegzetes illatot. 

Kreatív koncepció

A Vita Odor kollekció megjelenése és pozitív fogadtatása után az alkotóknak lehetősége nyílt új, eddig számukra ismeretlen illatkompozíciókkal kísérletezni. Ennek eredményeképpen született meg a Green Cedar (Zöld Cédrus) parfüm.

”Őrület, amikor megszagolod az marokkói Atlasz-hegységből származó cédrusfát, annyira különös és aromás, tényleg elvisz téged az orientális Észak-Afrikába. Ezzel erősen kontrasztban a Texaszból származó cédrust kétszer desztillálták, így ennek az illatnak a profilja extrém tiszta.” -  Abel Orr, Isaac Sinclair.

Illatkomponensek:

Magnolia

Magnólia (Magnolia grandiflora) olaj:

Selymes, édeskés, mégis citrusos virágillata távoli, egzotikus tájakat idéz.A népgyógyászati megfigyelések alapján tisztítja a tüdőt, a légutakat. Megfigyelések alapján javítja az érzékszervek működését, harmóniát, nyugalmat és békét áraszt, kitisztítja a gondolatokat és egyben fokozza az akaraterőt, és az önbecsülést.

Kardamom

Kardamom (Elettaria Cardamomum):

A kardamom illóolaj összetéveszthetetlen fűszeres aromával rendelkezik. Fellendíti a bennünk szunnyadó életerőt, így alkalmazható depresszió enyhítésére és kimerültség esetén is. Afrodiziákumként is használják. Nyugtatja az idegrendszert, sőt érzelmi jólétünk támogatója is a fűszer. Erősíti az ember szívében lakó isteni öntudatot. Elősegíti a pozitív tulajdonságok kibontakozását: melegszívűvé, emberszeretővé tesz, örömteli rálátást nyújt a mindennapi teendőkre, tisztítja a gondolatvilágot, nyugtatja a lelket és bátorítást ad a félelmek leküzdéséhez. Mindemellett csökkenti a negatív tulajdonságokat, mint a kapzsiság, az irigység, a gyűlölködés, az önimádat, a sértettség, a szomorúság és a bizonytalanság.

Cypriol

Cypriol (Cyperus scariosus):

Ez aromaanyag különleges, egyedi illattal rendelkezik: egyszerre fás, fűszeres és földes. A pacsulira és a fenyőgyantára emlékeztet, de olyan sötét illatjegy, mint a mirha. Több száz éve használják Indiában és a Hagyományos Kínai orvoslásban. Nyugtatja az idegeket és az elmét. Segít enyhíteni a depressziót. Csökkenti a fájdalomérzetet, a vérnyomást és a stresszt.

 Bulnesia Sarmientoi fa

Bulnesia Sarmientoi fa:

A Bulnesia Sarmientoi fából vonják ki a pacsuli illóolajat, ez egy hosszantartó balzsamos aromájú szilárd olaj, földes, virágos és füstös illatjegyeket egyesít, illatosító esszenciaként és illatrögzítőként is használható. Dél-Amerika északi partjairól és a Karib-szigetekről származik, Jamaicán és a Bahamákon szent növénynek számít. A növény gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, helyi érzéstelenítő hatóanyagai a fa igen drága gyantájában találhatók. A sárgás, olajos folyadékot a fa (faforgács) vízben történő kifőzésével nyerik ki; szabad levegőn oxidálódik és bezöldül. A fa gyantájából kinyert illatanyag életre kelti a fáradt testet és feloldja a stressztől görcsös lelket.